Zápasy
před 3 dny | Tomáš Prodělal

Prohra se ctí. Lvi ve skvělé kulise po srdnatém boji padli se Spartou

Zápasové menu

Ke druhému zápasu zavítali Hradečtí do Poděbrad, kde je přivítala „domácí“ Sparta. V malé promrzlé hale sváděly vyrovnaný boj jak fanouškovské kotle, tak samotní hokejisté na ledě. Lvi měli v první polovině duelu více ze hry, jenže do vedení šli v přesilovce Pražané. Mountfield bojoval i nadále, ale přes zřetelnou snahu nedokázal prolomit obranný val rudých, a tak padl fotbalově 0:1. Horším týmem ale rozhodně nebyl.

Hradečtí do druhého zápasu přípravy naskočili v poněkud promíchané sestavě s juniory a širším kádrem, oproti tomu Sparta vyjela na poděbradský led v plné síle. Na kluzišti to však nijak znát nebylo, jelikož se hrála vyrovnaná partie, žel pro fanoušky s minimem šancí. Za zmínku stojí počínání debutanta Jakuba Aschenbrennera, který předváděl svou šikovnost v útočném pásmu, zároveň ale dokázal i přitlačit v tom obranném. Postupem času začaly přicházet i příležitosti, několika dorážkami se prezentovala Tamášiho formace, ale Kořenář odolal.

Duel nabral na obrátkách a Sparta byla blízko gólu, puk poletující po brankovišti ale odpálil Martin Bučko. Největší šanci si Lvi vytvořili v oslabení, kdy Tomáš Pavelka ujel do samostatného úniku a jeho bekhendový blafák mohl dokončit David Šťastný, jenže puk mezi nohama netrefil. Druhou periodu začal Mountfield v početní převaze, ta však přímé ohrožení branky nepřinesla, dodala jim ale momentum, ze kterého ještě nějakou chvilku těžili. Nejvíce se střelecké listině přiblížil Patrik Miškář, jemuž se podařilo natlačit před Kořenáře a dorážel, v akci ještě pokračoval Radovan Pavlík, ani jeho otočka se neujala.

Zlom přišel ve 28. minutě, kdy dva hostující hráči putovali na trestnou a Pražané dostali k dispozici téměř kompletní dvojnásobnou přesilovku. V té prokázal svůj přehled Filip Chlapík, který zabrzdil v dobré pozici svůj nápřah a přes Michala Řepíka našel na opačném kruhu Tomáše Hyku, jemuž v otevření skóre nezabránil ani tygří skok Novotného. Sparta se dostala do tempa a začala být nebezpečná, maskovaný muž v červeném ale odmítl Chlapíkův nájezd a do druhé pauzy už se stav neměnil. Třetí část toho ve své první polovině příliš hokejového nenabídla, oba týmy chtěly, jenže chyběla přesnost i sehranost.

Čím víc se blížil závěrečný hvizd, tím více Mountfield otevíral obranu. Do jedné takové mezírky proklouzl Román Horák a ujížděl vstříc Novotnému, avšak během kličky mu utekl puk a Giorgio Estephan ho odpálil do bezpečí. Hradečtí začali všechny své síly směřovat do útoku. Nejblíže vyrovnání byl Tomáš Pavelka, který si našel místo na slotu s zblízka pálil k levé tyči, tam ale byla také Kořenářova vyrážečka. Závěrečné minuty už si Sparťané ohlídali a hosté, posílení o šestého hráče v poli, už se zmohli jen na zakončení Davida Šťastného, jenže ani to neprošlo, a tak museli svěřenci Tomáše Martince zkousnout první prohru. Pozitivním zjištěním však je, že kombinovaná hradecká sestava je schopna hrát vyrovnaně proti adeptovi na titul v plné síle.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Aschenbrenner 0 0 0 0 0
Martin Bučko 0 0 0 0 2
Giorgio Estephan 0 0 0 0 0
Matěj Chalupa 0 0 0 0 0
Aleš Jergl 0 0 0 0 0
Petr Kalina 0 0 0 0 0
Kryštof Lang 0 0 0 0 2
Graeme McCormack 0 0 0 0 0
Patrik Miškář 0 0 0 0 0
Petr Moravec 0 0 0 0 0
Tomáš Pavelka 0 0 0 0 2
Radovan Pavlík 0 0 0 0 0
Martin Pláněk 0 0 0 0 0
Štěpán Pokorný 0 0 0 0 0
David Šťastný 0 0 0 0 0
Martin Štohanzl 0 0 0 0 0
Alex Tamáši 0 0 0 0 0
Ondřej Zámečník 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Novotný 60 1 1 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

Na to, že šlo teprve o druhé přípravné utkání, tak byl zápas velmi kvalitní, i s ohledem na současné teplotní podmínky. Šedesát minut se hrálo nahoru dolů, hodně se jezdilo. Sparta ukázala svoji kvalitu, ale myslím, že jsme rozhodně nebyli pozadu a byli vyrovnaným soupeřem. Škoda neproměněných šancí, ale ty měla Sparta také, při nich nás podržel výborně chytající Novas. Pokud dáte takovému týmu jako jsou oni přesilovku pět na tři, tak ji většinou využije. Byla to parádní příprava, která nám ukázala věci, ze kterých můžeme v sezoně vycházet, musíme na nich ale ještě zapracovat. Ocenit musím také skvělé fanoušky, byli hodně slyšet.