Preview k zápasu
dnes | Tomáš Rotter

Druhý mač během týdne! Hradec v Poděbradech prověří Sparta

V přípravě se hradečtí Lvi setkají se Spartou po šesti letech, kdy se semifinalista loňského ročníku Tipsport extraligy naposledy účastnil Mountfield Cupu. I když se jedná teprve o začátek nového ročníku, dá se očekávat svižný a kvalitní hokej, který by mohl přilákat na zimní stadion v Poděbradech spousty fanoušků. Vstup je navíc dobrovolné!

„Očekávám hodně lidí, naopak ale trošku horší led.“

#56 Patrik Miškář (o duelu v Poděbradech)

Hradečtí za sebou mají náročnou suchou přípravu, pár týdnů již trénují také na ledě. A nyní i přes náročné tréninkové dávky pomalu začínají nabírat rovněž zápasové tempo „Nevím, jestli je to věkem, ale přijde mi, že každá příprava je těžší a těžší. Musíme se ale připravit na to hlavní, o čem je náš hokej: A to je jednoznačně bruslení. Na konci každého tréninku se mu také intenzivně věnujeme,” přiznává osmadvacetiletý Patrik Miškář.

Do zápasové přípravy skočili Lvi pravou nohou, když v úterý rozstříleli v ČPP Aréně Fehérvár 6:1. Dvě branky a stejný počet asistencí zapsal útočník Patrik Miškář. „Samozřejmě to potěší, ale doufám že si nějaké góly nechám i do sezony, každopádně nám to s Ráďou vyšlo, za což jsem rád,” dodává hradecký odchovanec. Novinkou od letošního ročníku je chránič krku, na který si rodák z Hořic začínal zvykat už vloni. „Napadlo mě už před časem, že se povinnost nosit chránič krku zavede. Po tom, co se stalo ve Velké Británii jsem ho začal nosit, občas jsem na něho zapomněl, teď už se mi to však stát nemůže,” ví dobře osmadvacetiletý útočník.

Druhým soupeřem v přípravě bude pro Lvy Sparta, kterou znají hradečtí hokejisté velmi dobře. „Sparta je jeden z největších klubů v Česku, určitě nastoupí v plné síle. Ale my se na ně musíme co nejlépe připravit, zápasy bývají vždy vyhecované,” popisuje souboje s pražským celkem Patrik Miškář, který se na ten čtvrteční už nemůže dočkat. „Budeme hrát v Poděbradech, kde je menší stadion. Očekávám tedy hodně lidí, naopak ale trošku horší led,“ líčí před duelem ve středočeském městě.

TomášHyka
Forvard se zkušenostmi z NHL se pyšnil bilancí skoro bodu na zápas, i tak se nakonec po sezoně v Pardubicích rozloučil. A upsal se rivalovi z Prahy.

Sparta? Super silná obrana!

Jakožto loňský semifinalista začala Sparta pod vedením Pavla Grosse a Antonína Stavjani přípravu na novou extraligovou sezonu s týmem americké NCAA – Cornell University. A Pražané si vedli velmi dobře a zvítězili 6:1. Další utkaní pak sehráli sparťané v úterý, kdy jim soupeřem byli plzeňští hokejisté, tentokrát však v základní hrací době branka nepadla a vítězství po nájezdech pro sebe urvala domácí Plzeň.

Obměna kádru během léta nebyla příliš velká, obranné řady doplnil Fin Valtteri Kemiläinen, v útoku Sparty bude nově působit další hráč ze severu Evropy Mikka Salomaki a navíc také Tomáš Hyka. V týmu také nadále působí i letošní mistři světa Michal Kempný a Jakub Krejčík. Bilance posledních zápasů je o něco lepší na straně Sparty, zápasy jsou však vždy velmi napínavé a vyrovnané.


Předpokládaná sestava Mountfieldu HK

Je možné, že v sestavě dojde ještě k několika úpravám.

Praktické informace pro fanoušky

  • Vstup na utkání: Utkání se odehraje na zimním stadionu v Poděbradech, přičemž vstup na utkání je dobrovolné. Pro hradecké fanoušky bude dle informací od pořadatele vyčleněn rohový sektor naproti střídačce Mountfieldu HK.
  • Vlakový výjezd fanoušků: Fanouškovská skupina Mechováci se chystá do Poděbrad vyrazit vlakem z Hradce Králové. Odjezd z hlavního nádraží je naplánován na 15:08, odkud vyrazí přímý vlakový spoj do Poděbrad. vlak zpět do Hradce Králové jede ve 21:02.