Zápasy
před 3 dny | Klára Petrásková

Jistý výkon za plný počet! Hradec si čtyřmi góly poradil s Motorem

Takhle by to šlo. Východočeský mančaft šlapal v neděli jak dobře seřízené hodinky a výsledek? Tři body za výhru 4:1! O všem rozhodla hned první dvacetiminutovka, v níž nedali Lvi soupeři šanci a vypracovali si rozhodující náskok. Ve skvělém výkonu směrem odpředu pokračovali i v prostřední části, až v té závěrečné soupeř vystrčil růžky. Na víc jak jednu branku mu to ovšem nestačilo, naopak Hradec vítězství pojistil ještě do prázdné brány.

Hradečtí si ani nemohli přát lepší úvodní třetinu. Od samého začátku vzali budějovickou bránu útokem a už ve 43. vteřině zvedal ruce nad hlavu Perret. To bylo ovšem ještě předčasné, z levé strany totiž odkrytý kousek klece netrefil. Z podobných pozic hrozili vzápětí v přesilovce postupně Estephan a Jergl, na gólovou radost si však domácí fanoušci museli ještě do 6. minuty počkat. Právě tehdy totiž napřáhl na modré Mudrák a jeho dělovku ještě Klouček vyrazil před sebe, Oskars Batna se ale se svou dorážkou z úhlu už nemýlil – 1:0.

A východočeská jízda nebrala konce. Rychlonohý Perret měl vzápětí další šanci otevřít svůj gólový účet z úniku, střelu na vyrážečku si však k jeho smůle Klouček pohlídal. Koho už si ale nepohlídal, to byl David Šťastný, jenž se v čase 6:51 zničehonic zjevil mezi kruhy a rychlým klepnutím poslal touš k levé tyči – 2:0. Hokejisty Mountfieldu následně neuzemnilo ani oslabení a před odchodem do kabin stihli svůj náskok ještě navýšit. Dobré napadání Jakuba Poura vedlo v 19. minutě k jeho výletu vstříc českobudějovické svatyni a svým pokusem prostřelil mezi nohama nejen bránícího hráče, ale také brankáře – 3:0.

Vývoj první části vedl v jihočeském táboře k výměně gólmanů a Kloučka tak mezi třemi tyčemi vystřídal Strmeň. Nestihl se ani pořádně rozkoukat a už musel hasit další hradecké šance, domácí hokejisté byli totiž vyloženě při chuti a pálili na hostující klec jeden puk za druhým. McCormack a později Dmowski zakončovali přečíslení dvou na jednoho, Pláněk mezitím zkoušel využít Šťastného prostrčení napříč pásmem, jenže gólman se přesunul včas. Z hradecké přehlídky zmiňme ještě závěr dvacetiminutovky a McCormacka, jenž si coby bek sjel až na pravý kruh, byl nalezen Estephanovou nahrávkou, kotouč ale zvedl málo – trefil beton natahujícího se Strmeně.

Až poslední část přinesla větší útočnou aktivitu také od Motoru a více si tak zachytal i Škorvánek. Do náruče lapil Kondelíkův pokus zleva i dvě nebezpečné střely v podání Přikryla. A jak se čas chýlil k závěrečné siréně, vystoupily na povrch také emoce – Toman vyzval na pěstní souboj Tamášiho, z čehož Hradec nakonec vytěžil přesilovku, ta měla však přesně opačný efekt. Matej Kašlík ujel v oslabení až ke Škorvánkovi a prostřelil ho mezi betony – 3:1. Budějovice tímto vycítily šanci a následnou přesilovku zdvojily o hru bez brankáře, Lvi ovšem ve hře na nervy obstáli. V 59. minutě navíc výhru pojistil do opuštěné svatyně Radovan Pavlík a domácí hokejisté si tak mohli po výborném výkonu vychutnat zaslouženou výhru.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Oskars Batna 1 0 1 1 0
Martin Bučko 0 0 0 0 0
Ryan Dmowski 0 0 0 0 0
Giorgio Estephan 0 0 0 -1 0
Ralfs Freibergs 0 0 0 2 0
Aleš Jergl 0 0 0 0 0
Petr Kalina 0 0 0 1 0
Graeme McCormack 0 0 0 -1 0
Patrik Miškář 0 1 1 2 2
Petr Moravec 0 0 0 0 0
Dávid Mudrák 0 1 1 2 2
Adam Novotný 0 0 0 2 0
Tomáš Pavelka 0 0 0 1 2
Radovan Pavlík 1 1 2 2 0
Jordann Perret 0 0 0 -1 0
Martin Pláněk 0 0 0 2 0
Jakub Pour 1 0 1 1 2
David Šťastný 1 0 1 1 0
Martin Štohanzl 0 1 1 1 0
Alex Tamáši 0 0 0 0 5

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Stanislav Škorvánek 60 23 1 22 95,65 0 0

Ohlasy k utkání

Fotogalerie