Zápasy mládeže
dnes | Dominik Jarka

Snový start do sezony! Junioři na úvod rozstříleli Pardubice 6:3

Zápasové menu

Úvod do sezony z říše snů? I tak by se dalo mluvit o úvodním duelu hradecké juniorky, která na startu juniorské extraligy zvítězila v derby parádním výsledkem 6:3. Po první části dělila východočeské týmy jediná branka, díky parádní druhé třetině ovšem Hradečtí odskočili do vysokého vedení 5:1. Domácí Dynamo ve třetí části dokázalo zkorigovat skóre, Hradečtí si ale zápas s poklidem pohlídali a odstartovali sezonu cenným skalpem rivala.

Na gól se v prvním zápase juniorské extraligy nemuselo dlouho čekat, protože už ve čtvrté minutě Mountfield otevřel skóre, kdy se před pardubickou branku dostal Petr Hrdlička , který si sjel k pravé straně a zasunul puk za záda Tuláčka - 0:1. Zanedlouho poté přišlo vyloučení na hradecké straně a Dynamo první přesilovku využilo, jmenovitě Oleksii Yevtiehkov, který zblízka prostřelil Kasala - 1:1. Skóre se ale po chvilce zase hýbalo, jelikož Hradec vstřelil druhou branku, když Valdis Dommers propálil Tuláčka mezi betony - 1:2. Před první sirénou se ještě skvěle předvedl Tuláček, který lapačkou zneškodnil ostrou střelu od Hrdličky.

Na začátku druhé třetiny se do šance dostali hosté, když si Fiala najel do těsné blízkosti Tuláčka a pálil, ale pardubický brankář zareagoval betony. Ve třicáté minutě přišlo vyloučení, ale tentokrát na pardubické straně. Hradec stejně jako Dynamo v první třetině využil početní výhodu, když Štěpán Černý od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 1:3. Pardubice si poté vytvořily dobrý tlak a měly plno šancí, žádná z nich ovšem neskončila gólem. Do dobré akce se například dostal Tomáš Rolinek, který si najel mezi kruhy a vyslal tvrdou střelu, ale Kasal bez problémů zasáhl. Ve 35. minutě se Mountfield počtvrté prosadil, Vojtěch Aschenbrenner se ocitl v samostatném úniku a bekhendovou kličkou překonal Tuláčka. O pár minut později už Hradec vstřelil pátý gól, o který se postaral Jan Vyvial – 1:5.

Do třetí části vstoupily Pardubice s vyměněným brankářem, do branky nastoupil Adam Moustafa. Ale nakonec i on musel vymetat puk ze své svatyně. Petr Hrdlička si před něho najel a vypálil, puk prošel okolo betonů do branky - 1:6. Nic vážného se poté nedělo až do 51. minuty, kdy se podruhé v zápase prosadilo Dynamo, konkrétně Teodor Vápeník poslal puk přesně mezi tři tyče a využil tak další přesilovku – 2:6. Dynamo ještě ke konci třetiny přidalo třetí branku, kterou z dorážky vstřelil Tomáš Rolinek. Hradec si ale svoje vedení udržel a v prvním východočeském derby tak zvítězil 6:3.


Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Aschenbrenner 1 2 3 3 0
Jakub Aschenbrenner 0 0 0 2 8
Adam Bezpalec 0 1 1 2 0
Štěpán Černý 1 2 3 2 0
Petr Fiala 0 0 0 1 0
Oliver Forejtek 0 0 0 1 2
Filip Frolík 0 0 0 0 0
Patrik Hendrych 0 0 0 0 0
Tomáš Hora 0 0 0 1 0
Josef Janeček 0 0 0 0 0
Jakub Jón 0 0 0 0 0
Matyáš Sláma 0 0 0 0 2
Jan Vyvial 1 1 2 2 0

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Trošku jsme si představovali, že vstup do soutěže budeme mít lepší. Nevím, proč jsme se připravili takhle. Doufám, že si každý hráč sáhne do svědomí. Z naší strany to bylo šílené utkání, nechtěli jsme se takhle prezentovat. V půlce utkání jsme měli dvě přesilovky, mohli jsme dát gól a korigovat na 2:2, ale bohužel se tak nestalo. Po naší přesilovce soupeř odskočil na 3:1, poté už bylo na ledě jenom jedno mužstvo.