Zápasy mládeže
včera | Šimon Zemánek

Třetí prohra v řadě. Junioři schytali od Motoru debakl 0:5

Zápasové menu

Na úvodní trefu utkání se čekalo až do poloviny druhé třetiny, kdy se trefili Jihočeši. Od té doby Motor v utkání dominoval, do druhé sirény přidal další dva zářezy, navíc neproměnil trestné střílení. Ve třetí části hosté nepolevili, vstřelili ještě dva góly a zapsali tak přesvědčivou výhru 5:0. Mladí Lvi mohou těžkou porážku odčinit už tuto sobotu, opět doma vyzvou Plzeň.

Úvodní perioda duelu se nesla ve vyrovnaném duchu. Obě mužstva mohla skórovat v přesilovkách, to se ovšem nestalo. Brankáři na obou stranách své celky podrželi, nejvíce Jan Kasal při dorážce zblízka od hostujícího Tomáše Přibyla. V první dvacetiminutovce tak branka nepadla.

Prostřední dějství už bylo na góly mnohem bohatší. Vše začalo, když Jan Česnohlídek nahodil puk do skrumáže před branku Lvů, přes kterou Kasal nic neviděl. Touš trefil tyčku, následně jej však pohotově dorazil za čáru Artěm Iščenko. Záhy mohlo být pro tým v bílém hůř, Matyáš Humeník ale z nařízeného trestného střílení svatyni přestřelil. Jihočeši se ale brzy přece jen dočkali, Martin Willman stříleně přihrával od modré čáry, jeho pobídku z mezikruží mezi betony šikovně usměrnil novic Budějovic Šimon Bartoň – 0:2.

Následně Východočeši nevyužili chyby v rozehrávce Motoru, a tak přišel trest. Bleskově po startu přesilovky Mountfieldu do brejku ujel Marcel Kříž – ten naznačil blafák, poslal Kasala na druhou stranu a v oslabení pohodlně uklidil touš na místo určení. Jihočeši měli klání pod kontrolou a zaslouženě vedli. Hradečtí se nechytili ani ve třetí části, ve 47. minutě na 4:0 pro Budějovice opět zblízka zvyšoval Štěpán Hoch.

Svěřenci Martina Vágnera a Jana Zachrly mohli mač zdramatizovat, jenže se jim, i díky kvalitnímu výkonu maskovaného muže Daniela Jansy, nepodařilo proměnit některé ze slibných možností. Tečku za duelem tak dal až Richard Pitel, kapitán Banesu dostal pas od Humeníka, ocitl se úplně sám před kasou Lvů, a po povedeném blafáku poslal po zemi puk do sítě. Taktéž v této situaci byl Kasal bez šance – i přes to, že si připsal několik skvělých zásahů, celkově pochytal 38 střel, nezabránil debaklu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Aschenbrenner 0 0 0 -2 0
Adam Bezpalec 0 0 0 0 0
Štěpán Černý 0 0 0 -2 0
Petr Fiala 0 0 0 -2 0
Oliver Forejtek 0 0 0 -3 0
Filip Frolík 0 0 0 -1 2
Patrik Hendrych 0 0 0 0 0
Tomáš Hora 0 0 0 -2 0
Jakub Jón 0 0 0 -1 2
Ondřej Páleník 0 0 0 -2 0
Filip Samek 0 0 0 0 2
David Šichan 0 0 0 -2 0
Tobiáš Vítek 0 0 0 -2 0
Filip Žaba 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Kasal 60 43 5 38 88,37 0 0

Ohlasy k utkání