Zápasy mládeže
před 3 dny | Natálie Poláčková

Junioři s přehledem vyzráli na Vítkovice, vyhráli 6:1

Zápasové menu

Domácí hokejisty čekal po nevydařeném minulém týdnu zápas proti Vítkovicím. Již zpočátku páté minuty se Lvi dostali do vedení, které postupně navyšovali. Ačkoliv jednou hosté odpovědět dokázali, tak víckrát už se jim to nepovedlo. K tomu značně pomohl gólman Jan Kasal. Nakonec dokázali hradečtí hokejisté své vedení navýšit na konečných 6:1 a po dvou prohrách tak znovu vyhrát. Již v sobotu je opět na domácím ledě čeká duel s Třincem.

Zpočátku byly vidět pokusy na obou stranách, ale jako první dokázali dostat puk do brány domácí hráči. V čase 4:04 od modré vypálil Štěpán Černý, jeho pokus před bránou tečoval Tomáš Hora – 1:0. Trvalo pouze dvě minuty, než se domácí hokejisté mohli radovat znovu. Jan Vyvial poslal puk Vojtěchu Aschenbrennerovi, který pálil bekhendem nad rameno hostujícího gólmana – 2:0. Vyloučení jeho bratra Jakuba Vítkovicím k ničemu nebylo, protož měly problém s udržením se v útočném pásmu. Chybu Ostravanů nakonec ve vlastním oslabení potrestal Petr Hrdlička. Domácí útočník dostal nahrávku před bránu, odkud neměl problém trefit se do klece – 3:0. Ridera se pak nakonec v přesilovce přece jen gólu dočkala, když potrestala faul Frolíka. Na konci 16. minuty pálil Vincent Glos z kruhu, jeho pokus ještě tečoval Matěj Žídek – 3:1. Střelu sice Kasal vyrazil, ale kotouč nakonec skončil za čárou.

Lvi si chtěli vzít zpět své tříbrankové vedení a na gól Vítkovic hned v čase 17:10 odpověděli. Od modré čáry si na vrchol kruhu vybruslil Filip Samek, jenž se dělovkou trefil do horního rohu Vávrovy brány – 4:1. Hosté na tento stav reagovali výměnou brankáře a do začátku druhé periody už nastoupil Jakub Smolka. Toto povzbuzení však hostům příliš nepomohlo, brzy totiž inkasovali již pátou branku. V čase 24:48 Jaroslav Prášek z mezikruží vystřelil, jeho pokus Smolka ustál, následnou bekhendovou dorážku Petra Hrdličky už ne – 5:1. Následoval tlak Hradce, pevně usazeného v útočném pásmu, ale ani přes veškerou snahu z toho další branka nepadla. Také Kasal se kolem 28. minuty více zapojoval do hry, protože Vítkovice se v aktivitě značně zvedly.

Vehovského pokus z blízkosti klece skončil na těle Kasala, který si připsal důležitý zákrok. Následně po buly dostali domácí puk do středního pásma, ale pak přišly dva rychlé pokusy hostů. Nejprve si Žídek dobruslil do středu kruhu, odkud trefil lapačku domácího brankáře. Z následného vyhraného buly ihned pálil Pavelec, ale ani ten nedostal puk za brankovou čáru. Domácí se po vybojování kotouče ve středním pásmu dlouho drželi usazení v útoku, ale většina jejich pokusů skončila mimo svatyni hostů. Východočeši ale dokázali na šance Moravanů reagovat v čase 41:29 poté, co ze slotu Vojtěch Aschenbrenner dostal svou střelou kotouč pod břevno - 6:1.

Následovala dvě vyloučení hostujícího celku, pouhých čtyřiadvacet vteřin od sebe. Ale přesilovku pět na tři domácí využít nedokázali. A to ani přes několik povedených střel – největší šanci měl Valdis Dommers, který dokázal puk dostat mezi betony Smolky, ostravský gólman už jej však dál nepustil. Vítkovice to nechtěly vzdát a pokoušely se prosadit, Kasal jim v tom úspěšně bránil. Za jeho záda nepadla ani senzační střela Jiřího Doudy, který nejprve trefil jeho beton. Následnou dorážku už měl domácí brankář na svém těle. V závěru Ridera se v závěru ještě díky vyloučením na domácí straně dostala do akce, ale největší šance – střela Vincenta Glose – trefila pouze tyč.

Ohlasy k utkání