Zápasy mládeže
včera | Jakub Hovorka

Dorost podruhé prohrál. Kometa mu ukončila vítěznou sérii

Hradecký dorost čekal teprve třetí zápas na soutoku Labe a Orlice. Do ČPP Arény přijela brněnská Kometa s motivací porazit Lvy, kterým patří první pozice v tabulce Extraligy dorostu. Utkání začalo vyrovnaně, oba týmy si postupně tvořily šance. Bezgólové utkání nakonec rozhodla samostatná akce brněnského Vojtěcha Kubína, ten svým gólem ukončil sérii pěti hradeckých vítězství.

Utkání začalo vyrovnaně, ale několik prvních minut zápasu se ani jeden tým nemohl dostat do větší šance. Oba týmy zkoušely zakládat útoky, které byly většinou nepřesné a nevedly k nějaké větší šanci. Jako první prověřil brněnského brankáře Vojtěch Bulat. Ten dostal nabídku na levý kruh a vystřelil z první. Následně se hradečtí mladíci dostali do hry a určovali tempo hry. Hráči Komety si vytvořili pouze pár střel na brankáře Růžičku, ten si se všemi dokázal poradit. Po osmi minutách dostali Lvi první možnost přesilové hry, kterou ale nevyužili, stejně jako tu další o tři minuty později. Po přesilových výhodách se do obrovské příležitosti dostal Jaroslav Šedivý. Ten dokázal vylákat Jana Kotase z branky a ta zůstala úplně volná. Nikdo z domácích ovšem nenašel místo, kudy by mohl puk trefit odkrytou klec. Hosté se ke konci první dvacetiminutovky dostávali do útoku. Veškeré jejich pokusy zneškodnil Filip Růžička.

Druhá část utkání odstartovala s větším nasazením. Východočeši chtěli navázat na první třetinu, to jim překazilo vyloučení Karla Studnického. I hosté tedy dostali možnost početní výhody. Kombinace mladých Brňanů sice rozhodily hradeckou obranu, ale urostlý hradecký brankář nedovolil soupeřům přesilovku využít. Přesilovka vlila hostům krev do žil a začali si tvořit větší šance. K té největší se dostal Richard Halaš, který se objevil z ničeho nic mezi kruhy a vypálil bekhendem – Růžička opět bezchybný. Po delším časovém úseku byla ohrozena i branka Komety. Postaral se o to Jaroslav Vondruška, který se dostal skoro do samostatného úniku. Soupeři se mu v tom snažili co nejvíce zabránit, a tak pouze minul bránu. Ani hráči Komety nedokázali využít druhou přesilovou hru a dvě minuty poté, se museli bránit. Od druhé poloviny prostřední třetiny utkání se Lvům moc nevedlo a platilo to i během početní převahy. V ní se dokonce Jihomoravané dostali do přečíslení tři na jednoho.

Lvíčatům se nevedlo podle představ. Několik zakázaných uvolnění a nepřesností dostalo hostující celek do hry. Jiří Kukleta v modrém dresu vystřelil pár metrů od Růžičky a rozzvonil hradeckou klec. Naštěstí trefil pouze spojnici a toto vyrovnané utkání šlo do třetí periody za stejného stavu jako na začátku – 0:0. Do třetí třetiny hráči vstoupili s opatrností, protože věděli, že utkání může rozhodnout jedna chyba. Hradečtí si tvořili střely pouze z velkých úhlů a brněnský brankář neměl problém je pokrýt. Po šanci Mountfieldu v útočném pásmu se Vojtěch Kubín vydal na individuální akci, prosmýkl se hradeckou obranou a vyslal rychlou střelu, která zapadla za pravý beton domácího brankáře - 0:1. Hradečtí museli dotahovat a byla vidět jejich snaha. Ovšem kombinace a přihrávky v útočném pásmu moc nefungovaly. Kometa bránila jednogólový náskok a měla klid na hokejkách.

Šance na srovnání se naskytnula Martinu Václavíčkovi. Střílející obránce, kterého blokoval, zaškobrtl a rychlý útočník mohl jet sám proti brankáři soupeře – trefil pouze jeho pravý beton. Necelé tři minuty před koncem základní hrací doby s svěřenci Jiří Janouška zažádali oddechový čas a sdělili si pokyny k vyrovnání. Hradečtí zkusili poslední dvě minuty power-play s odvolaným brankářem. V závěru, během tlaku domácích, měli hosté znovu odkrytou branku. Lvíčata nedokázala využít ani tuto obrovskou možnost. Hosté pár jednotek sekund dvakrát zkusili trefit odkrytou klec, pro oba případy chyběly milimetry. Pod Bílou věží brněnská Kometa ukončuje sérii výher hradeckého dorostu. Lvi ve vyrovnaném utkání padli těsně 0:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Filip Brzák 0 0 0 -1 0
Vojtěch Bulat 0 0 0 0 0
Václav Dostálek 0 0 0 0 0
Timur Fedencius 0 0 0 0 0
Adam Hlaváček 0 0 0 0 0
Matyáš Martinec 0 0 0 0 0
Adam Novotný 0 0 0 0 0
Daniel Pavlík 0 0 0 -1 0
Tomáš Šanc 0 0 0 -1 0
Jaroslav Šedivý 0 0 0 0 0
Martin Václavíček 0 0 0 -1 0
Radek Vencl 0 0 0 0 0
Jaroslav Vondruška 0 0 0 -1 0
Tomáš Zikmund 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Fotogalerie