Zápasy mládeže
včera | Tomáš Prodělal

Východ Čech patří hradeckým dorostencům! Rivala přetlačili 2:1

Zápasové menu

Dorost je vládcem východních Čech! Svěřenci Jiřího Janouška mladšího odjeli do Pardubic s cílem vrátit svému sokovi porážku z úvodu soutěže. První třetina příliš zajímavého nepřinesla, a to důležité se začalo odehrávat až v prostřední dvacetiminutovce. Lvi se dostali do vedení zásluhou dorážky Martina Sedláčka a přesilovkové trefy Adama Hlaváčka. Ve třetí části se ještě Dynamo vrátilo do hry, ale Filip Růžička už poté svou branku zamkl a mohl se spoluhráči oslavit vždy příjemný počin.

První třetina začala ve velmi svižném tempu a oba celky zkoušely pozornost protějšího gólmanů. Ti ale potvrzovali formu, která oběma vynesla pozvánku na kemp reprezentace U17. Mírně aktivnější byli Hradečtí, kteří si vysloužili také první přesilovku, když Dynamo nedovoleně hasilo jejich přečíslení. Pardubice však nejen první, ale i druhé oslabení, jenž přišlo vzápětí, ustály. Následně dostali možnost početní výhody také domácí, Šimonka však skvěle vyčapal Růžička a do kabin se šlo za stavu 0:0.

Momentum si poté hráči z města perníku přenesli také do druhé části, ale byli to Lvi, kteří otevřeli skóre. Adam Hlaváček vypálil na Veřmířovského, tomu puk vypadl přesně k Martinu Sedláčkovi, jenž poslal pohotovou dorážkou Hradec do vedení – 0:1. Svěřenci Jiřího Janouška mladšího pokračovali v dobrém výkonu, z čehož pramenil další prohřešek Dynama a druhý gól hráčů zpod Bílé věže. Vojtěch Bulat předal Jaroslavu Šedivému, který si všiml volného Adama Hlaváčka na pravém kruhu. Odchovanec Slavie zakončil kombinaci tří nejproduktivnějších Lvů milimetrově přesnou ranou – 0:2.

Poslední dvaceminutovka pokračovala vyrovnaným obrazem hry, který tentokrát dal důvod k radosti Pardubicím. V 50. minutě Pavel Tvrdík vyslal do samostatného úniku Olivera Vaňhu. Ten nic velkého nevymýšlel a po jeho ráně byli domácí zpět ve hře – 1:2. Mountfield si mohl vzápětí vzít náskok zpátky, ale Martinec před odkrytou brankou promáchl a Šedivý nedotáhl svou kličku v nájezdu. Hráči s kobylou ve znaku to ještě zkusili bez brankáře, jenže místo tlaku došlo na potyčky a šest vyloučení za hrubost, po třech na obou stranách. Dorost tak pod Bílou věž odvezl cennou výhru a minimálně do pátku bude na prvním místě tabulky.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Bulat 0 1 1 1 0
Václav Dostálek 0 0 0 0 2
Timur Fedencius 0 0 0 -1 0
Josef Flechtner 0 0 0 -1 0
Adam Hlaváček 1 1 2 1 0
Matyáš Martinec 0 0 0 -1 0
Adam Novotný 0 0 0 0 2
Daniel Pavlík 0 0 0 0 4
Martin Sedláček 1 0 1 1 0
Tomáš Šanc 0 0 0 0 4
Jaroslav Šedivý 0 1 1 0 0
Radek Vencl 0 0 0 0 2
Jaroslav Vondruška 0 0 0 0 0
Tomáš Zikmund 0 1 1 1 0

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání