Zápasy mládeže
út 6.8.2024 | Natálie Poláčková

Dorost obrat s Brnem nedokonal. Rozhodlo oslabení v prodloužení

Zápasové menu

Dorostenci odehráli svůj čtvrtý přípravný zápas, na domácím ledě, proti brněnské Kometě. Celé utkání se hrálo v rychlém tempu a k vidění byla spousta akcí. Kometa se dostala do tříbrankového vedení, i díky dvěma gólům v přesilovce. Domácím se na konci druhé části povedlo vystřelit kontaktní branku, což byl pouze krok ke srovnání. To přišlo dvě minuty před koncem poslední části, kdy kotouč do sítě dostal Filip Brzák. Nastalo prodloužení, ve kterém vše rozhodlo neubráněné oslabení.

Již od začátku utkání se hrálo v aktivním tempu. První větší akci měla hostující Kometa, když se Daněk dostal na mezikruží ke kotouči a puk namířil do lapačky Růžičky. V průběhu vyloučení se domácí hráči pokoušeli o vytvoření tlaku, ten jim překazila bezchybnost hostujícího celku, který se dokonce sám dostal do šance. Polák domácího gólmana vymíchat nezvládl a skóre zůstalo 0:0. V čase 16:36 se povedlo Kometě dostat do vedení poté, co Hartl odrazil kotouč od zadního mantinelu do prostoru vedle klec. Zde se ho ujal Richard Halaš a zametl ho do odkrytého prostoru před sebou. Pokus hradeckého celku o vyrovnání před odchodem do kabin již nevyšel.

Třetinu aktivněji započalo vedoucí Brno, které se prakticky ihned po buly usadilo na nějakou dobu v útoku. Přišel faul Komety a tím pádem naděje Hradce na vyrovnání, avšak největší akce, kterou měl Klíma na vrcholku kruhu skončila pouze odrazem od boční tyčky. Chvíli po této šanci přesilovka domácího celku skončila kvůli faulu. Právě to dalo Kometě příležitost k navýšení vedení. Kubín poslal zpoza klece přihrávku na kruh, kde stál Kramer. Ten sice mohl pálit, ale ještě si před bránou našel Yaroslava Panasenka, který zvednutou střelou pálil pod břevno.

Domácí nebyli daleko od kontaktní branky, když se Brzákův pokus odrazil od tyčky. Kometa se nějakou dobu držela v útoku, pak přišla tvrdá střela Ondřeje Jurného, která se odrazila od zadního mantinelu. Vedle brány puk našel dobře postavený Jakub Kumstát a dostal ho do klece dřív, než se Růžička přesunul. Hradečtí měli od té doby problém s usazení v útoku, naopak Kometa se tlačila k dalšímu gólu, ale výborný Růžička jim to nedovolil. 46 vteřin před odchodem do kabiny se Lvům přeci jen podařilo dostat kotouč do klece. Filip Brzák si našel puk odražený od betonu a o boční tyčku ho poslal za brankovou čáru.

I zpočátku třetí periody se v útoku drželi převážně pouze brněnští hráči, proti kterým musel domácí brankář zasahovat. Díky vyloučení jednoho z protihráčů se dostali Lvi do útočného pásma, kterého se jen tak vzdát nechtěli. Právě v průběhu tohoto vyloučení se za bránou Kotase strhla bitka, rozhodčí nakonec vyloučili celkem šest hráčů. Pár vteřin před koncem trestu poslal Hofman přihrávku doprostřed kruhu, kde si přesně našel Jaroslava Šedivého. Hradeckému útočníkovi se povedlo puk trefit do lýtka Kotase, od něhož se puk odrazil do brány.

Domácí nadále nepřestali tlačil a dostávali puky na bránu, ale Kotas na ně stihl reagovat. Ovšem hostujícímu celku se po návratu Kramera z trestné lavice tento tlak přestal líbit, a tak se i oni usadili na nějakou dobu v útoku. V čase 57:08 přišlo vyloučení Poláka a také oddechový čas pro domácí celek. Od této chvíle hráli Lvi většinu přesilovky bez gólmana čili šest na čtyři. To se jim také necelé dvě minuty do konce utkání vyplatilo. Střelu od modré před bránou tečoval Filip Brzák, od něhož se puk odrazil pod betony Kotase. Do konce hrací doby už další branka nepadla a následovalo prodloužení. V tom měli více šancí hosté, kteří také nakonec vsítili vítěznou branku. Konkrétně to byl Jan Kerbler, jenž v přesilovce dorazil kotouč pod beton Růžičky.

Ohlasy k utkání

Odehráli jsem skvělý zápas. Přijel kvalitní soupeř, věděli jsme, že Kometa bude zatím určitě nejsilnější soupeř z dosavadních klubů, proti kterým jsme hráli. Vlétli na nás, měli daleko více ze hry, byli silní v osobních soubojích, byli velice rychlí. Naštěstí jsme se jim vyrovnali, nezabalili to i za stavu 0:3. Za to patří týmu velký dík. Jednu chvíli to vypadalo na nějaký šílený debakl. Kluci se probrali, začali více bruslit, vyrovnali jsme se jim v osobních soubojích. Bohužel jsme udělali jedno zbytečné vyloučení, a to nás stálo pomyslný druhý bod. Kluky můžeme jenom pochválit.

Dneska to bsl dobrý zápas, Hradec byl pro nás těžký soupeř. Měli jsme dobrý vstup, vedli jsme 3:0, pak myslím, že jsme trošičku ztratili koncentraci a domácí to vyrovnali. Pro nás bylo důležité, že jsme dokázali ještě v prodloužení tu přesilovku využít. Hráli jsme asi třetí přípravný zápas a musím říct, že to byla dobrá prověrka. Domácí hráli dobře.