Zápasy mládeže
pá 9.8.2024 | Eva Šafranková

Vítězná přestřelka! Junioři porazili Třinec 7:6 po nájezdech

Zápasové menu

První domácí zápas v přípravě dopadl pro hradecké juniory vítězně! Gólové hody začaly již v první třetině, ve které padlo celkem šest branek a z toho byly čtyři pro Mountfield. Třinec se sice ve druhé části zvedl a předvedl obrat, ale domácí opět odskočili do těsného vedení, na které dokázali Oceláři znovu reagovat. Za vyrovnaného stavu se šlo do prodloužení, které ještě o vítězi nerozhodlo. V samostatných nájezdech byli úspěšnější Lvi, vítězný nájezd obstaral Filip Frolík, jenž zaznamenal hattrick. Hradec tak zdolal mistra ze Slezska 7:6.

Mountfield se po turnaji v Pardubicích poprvé v přípravě představil doma a jeho soupeřem byl Třinec, mistr juniorské extraligy z minulé sezony. Hokejisté zpod Bílé věže se ho ovšem nezalekli a již ve třetí minutě se mohli radovat, když přečíslení dvou na jednoho zakončil do prázdné brány Filip Frolík. Příznivý stav pro Lvy však netrval příliš dlouho, v polovině deváté minuty bylo totiž vyrovnáno. Odražený puk od zadního mantinelu zachytil Tomáš Hansel, který přihrál na zcela volného Marcela Mikulu. Ten z těsné blízkosti překonal Jana Kasala – 1:1.

Na Slezanech bylo znát, že prozatím odehráli pouze jedno přípravné utkání, a tak jejich rozehrávky nebyly úplně přesné. Toho dokázal Hradec využít a během minuty odskočil do dvougólového vedení. Nejprve Davida Skácela bekhendem propálil Filip Samek, na kterého poté navázal Jan Vyvial – 3:1. Hosté se snažili zareagovat, jenže střelu Michala Rybnikára ukryl Kasal pod lapačku. Na bekhendové zakončení Antonína Karase, jenž se ujal trestného střílení, byl už ale domácí strážce svatyně krátký. Záživná první třetina vyvrcholila druhou trefou Filipa Frolíka, a Lvi tak vedli 4:2.

Lepší vstup do prostředního dějství měli Oceláři, kteří během 35 vteřin srovnali stav. Nahození od modré čáry usměrnil za záda Kasala Matěj Kubiesa a na druhý pokus se podařilo dostat kotouč za brankovou čáru Marcelu Mikulovi. Záhy přišel první trest na hradecké straně, čehož Třinečtí využili a podruhé v duelu se ujali vedení. Z kruhu pálil Šimon Pavlíček a puk propadl kolem těla Kasala do klece – 4:5. Východočeši se poměrně rychle vzchopili a zanedlouho i oni srovnali krok. Z brejku se prosadil Ondřej Zámečník, který povedenou kličkou překonal Skácela. Podobnou akci o pár minut předvedl také Jakub Jón – 6:5. Nechybělo málo a gólové hody mohly pokračovat, oba brankáři však své týmy podrželi.

Začátek třetí dvacetiminutovky se opět více vydařil hostům. Navrátilec pod Bílou věž Jan Kasal si s ránou Tomáše Hansela ještě poradil, ale na dorážku Antonína Karase už nedosáhl – 6:6. Hra se na chvíli uklidnila, avšak oba celky se i nadále pokoušely vytvářet zajímavé příležitosti. Nejblíže ke skórování měli Slezané, jenže po střele Matěje Vojáčka zacinkala tyčka. Poslední perioda už tolik pohledný hokej nenabídla a s tím souviselo rovněž to, že v ní padl nejmenší počet branek v zápase. Domácí mohli v přesilovce zvrátit vývoj na svoji stranu, ale nesehráli ji ideálně, a tak se šlo do prodloužení.

Během něj mohl rozhodnout hradecký Alex Gašo, v samostatném úniku však mezeru mezi Skácelovými betony nenašel. Na opačné straně to zkusil Marcel Mikula, jenže ani on na Kasala nevyzrál. Nerozhodný stav vydržel i po pětiminutovém nastavení a vítěze musely určit samostatné nájezdy. Vítězný gól padl v šesté sérii, kdy Filip Frolík vymetl horní růžek třinecké svatyně a završil hattrick. Východočeši tedy zdolali Oceláře 7:6 a v přípravném období si připsali čtvrtou výhru za sebou.

Ohlasy k utkání