Zápasy
před 2 dny | Eva Šafranková

Čtyřgólová první třetina rozhodla! Lvi zdolali Energii 5:1

Pátá domácí výhra za sebou! Skóre utkání sice v osmé minutě otevřela Energie, ale k ničemu dalšímu se už nedostala. Mountfield si během necelé minuty a půl vytvořil vedení 3:1 a tento náskok navýšil ještě jednou brankou ve stejném dějství. Svoji převahu potvrdili Lvi pátým gólem zkraje druhé třetiny a zbytek duelu byl nadále v jejich režii. Hradec tak výborným výkonem v předehrávce 17. kola porazil Karlovy Vary 5:1 a vrátil jim porážku z prvního vzájemného měření sil.

Začátek utkání, které bylo věnováno studentům, byl od obou celků pozvolný. Do první nebezpečné šance se dostal domácí Alex Tamáši, ale na Dominika Frodla nevyzrál a úspěšná nebyla ani dorážka Ryana Dmowského. Ačkoliv Energie vůbec nezahrozila, po nevyužité přesilovce se dokázala v 8. minutě prosadit. Jan Šír zpracoval těžký oblouček od obranné modré a puk předložil Tomáši Redlichovi, jenž trefil zcela odkrytou klec – 0:1. Poté mohli Západočeši navýšit vedení, v brejku se ocitl Jan Šír, avšak Filipa Novotného nepřekonal. Naopak Hradci se podařilo v početní výhodě vyrovnat zásluhou Jakuba Poura, jehož střela z kruhu skončila v levém rohu Frodlovy svatyně.

Lvy to velmi nakoplo, protože předvedli obrat během necelé minuty a půl. Karlovarská obrana zapomněla na Patrika Miškáře, jenž napotřetí dorazil kotouč za brankovou čáru a druhý gól v sezoně si zapsal proti stejnému soupeři. Za 37 vteřin nastala téměř stejná situace a osamocený Ryan Dmowski z těsné blízkosti zamířil pod horní tyčku, přičemž první bod v extralize zapsal díky nahrávce Petr Moravec. Mountfield pokračoval ve spanilé jízdě, ve druhé nabídnuté početní výhodě po pokusu Davida Šťastného dorážel v 18. minutě Alex Tamáši, který zvyšoval na 4:1. Na nepříznivý vývoj reagovali hosté střídáním gólmanů a Frodla mezi třemi tyčemi nahradil Vladislav Habal, jenž zkraje druhé třetiny čelil úspěšně hradecké přesilovce, po jejím skončení ale inkasoval. Jakub Pour projel mezi hráči přes celé hřiště a z mezikruží propálil Habala nad vyrážečku.

Za hokejisty z lázeňského města se k ráně odhodlal Jiří Černoch, který to zkusil z levého kruhu. Novotný to však pukem schytal do masky a chvíli byl otřesen. V následujících minutách to byli pořád Východočeši, kteří určovali tempo hry, a Habal tak musel být neustále pozorný. Hostující strážce svatyně dokázal zasáhnout i proti střele Aleše Jergl, své betony totiž sklapl včas. Energetici šli pykat na trestnou lavici již popáté, tentokrát však oslabení zvládli ubránit. Převaha byla znatelná také v počtu střel, kterých měli Lvi na kontě po dvaceti minutách trojnásobně více než Karlovarští. V úvodu třetího dějství se před Novotným objevil Vojtěch Čihař, jenže tomu bekhendová klička nevyšla.

Tým z města filmového festivalu si v této dvacetiminutovce vypracoval nejvíce střeleckých možností, což pramenilo i z toho, že neměl co ztratit a zároveň se mu dařilo pobývat více v útočném pásmu. Novotný si tedy na nedostatek práce nemohl stěžovat a několikrát podržel svůj celek. S koncem hostující početní výhody pálil z kruhu Eirik Salsten jen do lapačky Novotného. Energie ještě usilovalo o snížení, jenže toho se už nedočkala i kvůli dalšímu dvouminutovému trestu. Hradečtí mohli přidat ještě jednu trefu, avšak přízemní pokus Martina Bučka od modré skončil na betonech Habala. Lvi tak zdolali Karlovy Vary 5:1 a přerušili jim sérii čtyř vítězných zápasů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Oskars Batna 0 0 0 1 0
Martin Bučko 0 0 0 0 0
Connor Bunnaman 0 0 0 1 0
Ryan Dmowski 1 0 1 1 0
Ralfs Freibergs 0 0 0 1 0
Aleš Jergl 0 1 1 1 0
Petr Kalina 0 0 0 0 0
Graeme McCormack 0 0 0 0 0
Patrik Miškář 1 0 1 0 0
Petr Moravec 0 1 1 1 0
Dávid Mudrák 0 0 0 2 0
Adam Novotný 0 0 0 0 0
Tomáš Pavelka 0 1 1 1 0
Radovan Pavlík 0 1 1 0 0
Jordann Perret 0 1 1 0 0
Martin Pláněk 0 0 0 0 0
Jakub Pour 2 0 2 1 0
David Šťastný 0 1 1 0 0
Martin Štohanzl 0 0 0 0 0
Alex Tamáši 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Novotný 60 20 1 19 95,00 0 0

Ohlasy k utkání

Fotogalerie