Zápasy
včera | Eva Šafranková

Povedený vstup do přípravy! Hradec zdolal Fehérvár 6:1

Zápasové menu

Oba týmy měly pomalejší rozjezd a první třetina žádný gól nenabídla. To se ovšem změnilo hned na začátku prostředního dějství, kdy skóroval Hradec. Hosté sice dokázali rychle odpovědět, ale Východočeši poté spustili gólovou kanonádu a zasypali soupeře čtyřmi brankami. Od té doby měli duel plně pod kontrolou a v poslední periodě přidali ještě jeden zásah. Lvi tak znovu po roce porazili maďarského soupeře, tentokrát jednoznačně 6:1. Vítěznou premiéru v hradeckém A-týmu si navíc připsal odchovanec Jan Kasal.

Na obou týmech bylo znát, že se jedná o první přípravný zápas. Více příležitostí si vytvořil Mountfield, a to především v přesilovce. Po střele od modré se pokoušel z těsné blízkosti dorážet Oskars Batna, ale Dominika Horvátha nepřekonal. Domácí sice početní výhodu nevyužili, avšak byli to stále oni, kteří se drželi častěji na puku. Postupem času tempo zvýšil i Fehérvár, na Jana Kasala ale recept nenašel. Naopak další zajímavou možnost měl před maďarskou klecí Petr Moravec, s jeho blafákem si Horváth opět poradil. Úvodní třetina sice žádný gól nenabídla, to ovšem neplatilo o té nadcházející.

V ní se nejprve po čtyřiadvaceti vteřinách ke vzdálenější tyči trefil Matěj Chalupa, čímž otevřel skóre utkání. Trvalo necelé dvě minuty a bylo srovnáno. U vlastní střídačky se kotouče ujal Istvan Terbocs, jenž v brejku zamířil kolem Kasalovy lapačky. Hosté mohli zvrátit duel na svoji stranu, ale Hradečtí sehráli oslabení tak dobře, že sami udeřili. Do přečíslení dva na jednoho se ocitli Radovan Pavlík a Patrik Miškář a druhý jmenovaný bez problémů zakončil do odkryté svatyně – 2:1. Lvi pokračovali v aktivitě a odměnou jim byla třetí branka, o kterou se postaral Petr Moravec.

Fehérvár byl trochu zaskočen a jen stěží se dostával do útočného pásma. Naopak domácí se vezli na vlně. Po nevyužité přesilovce přišla ve 33. minutě přihrávka od Radovana Pavlíka na najíždějícího Graema McCormacka, jenž z mezikruží zvýšil na 4:1. Hokejový klub sídlící ve městě Székesfehérvár doplatil na svoji nedisciplinovanost a Dominik Horváth musel lovit puk ze své sítě již popáté. Před bránou byl dobře připravený Patrik Miškář, od kterého se hrací předmět odrazil na místo určení – 5:1. Štěpán Pokorný se snažil vytěžit ze zmatku před hostujícím gólmanem, puk však dopravil mezi tři tyče nedovoleným způsobem, a tak stav zůstal nezměněn.

Třetí dvacetiminutovka se nesla v podobném duchu jako ta první. Žádný z celků si nedokázal vypracovat zajímavou možnost, a oba strážci svatyně tak neměli příliš mnoho práce. Vzápětí ale hostující Trevor Cheek trefil zleva tyčku, na což odpověděl Radovan Pavlík, který od modré čáry poslal kotouč za záda Horvátha – 6:1. V závěru měl Hradec i Fehérvár k dispozici přesilovou hru, avšak nikdo se neprosadil. Nic výrazného už tento mač nenabídl a Lvi si pohodlně došli za výhrou 6:1.

Ohlasy k utkání

Fotogalerie