Aktuální zprávy z klubu
včera | Petr Moravec

Pozdravy ze Straubingu. Poslední den popisuje Petr Moravec

A-tým odcestoval do Straubingu, kde se až do soboty připravoval na nový ročník. Turnaj v Německu znamenal dva zápasy i volný den. Hráči Mountfieldu se navíc s fanoušky dělili o dojmy přímo ze Straubingu na klubovém webu. Po trojici Martin Štohanzl & Adam Novotný & Kryštof Lang dostal na závěr úkol popsat svůj den Petr Moravec, jedenadvacetiletý hradecký odchovanec.

Ahoj, jako poslední vám z autobusu po cestě za Straubingu píšu já. Už totiž po zápase jdeme domů. Tak jdeme na to.

Začneme od rána: Vstali jsme s mým kolegou na pokoji Kubou Pourem v 7:30 a šli na snídani, po které jsme se vlastně hned vydali společně autobusem na zimní stadion, kde jsme měli od 9:00 předzápasové rozbruslení, které trvalo zhruba 35 minut. Po rozbruslení jsme si ještě zastříleli a poté šli z ledu.

Následoval přesun zpátky na hotel a v 11:30 jsme měli v plánu oběd, po kterém následovala polední pauza. Tu jsme jen strávili na pokoji a dali si předzápasový spánek, a to přibližně na hodinu a půl. Pak nás čekal opět přesun autobusem na zimní stadion, kde jsme měli připravenou svačinu a dvě hodiny před zápasem společný sraz.

A pak už začala klasická příprava na zápas. Omotal jsem si hokejky, zápasové pití a šel se rozcvičit a rozběhat před rozcvičkou na ledě. Po rozcvičce už nám trenér řekl nějaké poslední instrukce a šli jsme na zápas. Proti Straubingu jsme odehráli duel zodpovědně a podle pokynů, hodně nám pomohl úvodní gól od Rádi v prvním střídání. Pak jsme přidali i druhý a zápas nakonec dotáhli do vítězného konce.

Teď už jen večeře a cesta domů do Hradce! Tak zatím!