Akademie ČH
včera | Tomáš Prodělal

Domácí nálož! Akademie se v Hradci představí hned čtyřikrát

Mládežnické soutěže už mají značný kus svých rozvrhů odehraný. Junioři se pomalu blíží k polovině základní části, dorost je za třetinou a devítka už druhou polovinu rovnou začne. V žádném případě to ale neznamená, že by bylo zápasů méně, ba naopak. Hradečtí příznivci se tak mohou těšit na domácí dvojzápasy dvou nejstarších kategorií. Junioři přivítají Jihlavu a Kometu. Dorost znovu vyzve Tábor a Duklu. Lvíčata se zase budu snažit revanšovat v krajském městě Vysočiny.

Junioři začnou sérii pěti domácích zápasů

Svěřenci tandemu Martin Vágner – Jan Zachrla v minulém týdnu vyrazili na trip na Moravu, kde na ně čekaly Přerov se Zlínem. V pátek se Lvi zastavili na Hané, kde sice zásluhou premiérové trefy Patrika Hendrycha vedli, ale nakonec odjeli s prázdnou po porážce 1:3. Chuť si však Mountfield spravil v sobotu, kdy ve Zlíně rychle odskočil do dvougólového vedení, Berani se poté snažili dotahovat, ale jejich počínání výsledek nepřineslo, Východočeši si ohlídali výhru 4:2. Bilancí 2+1 je blýskl Ondřej Zámečník.

Jako první v pátek do malé haly přijede Jihlava, která ročník sice začala výpraskem 1:9 od Komety, ale poté přišla série pěti výher a počáteční klopýtnutí bylo zapomenuto. Sérii, kterou zastavil Třinec, se ale Dukle podařilo obnovit, když dokázali navléct další tři vítězné korálky. V současnosti se však hokejisté z Vysočiny potýkají s drobnou krizí, když padli v posledních třech utkáních. Minulý víkend se ji nepovedl výjezd na sever, kde podlehli 0:1 Litvínovu a 2:3 Karlovým Varům. Produktivitu zatím táhne Hynek Peš, jemuž se za 13 duelů podařilo nasbírat bilanci 9+5.

V sobotu poté pod Bílou věž dorazí Kometa, se kterou se Hradečtí utkali už v přípravě, tehdy dvakrát zvítězili Moravané. Brno začalo sezonu jako na houpačce a střídalo výhry s porážkami, ty koncem září začaly převažovat a celkem naskočily tři za sebou. Od té doby se však hokejistům od Svratky daří mnohem lépe, když z posledních šesti zápasů našli přemožitele jen jednou, a to v neděli, kdy padli v Karlových Varech 2:3. Modrobílí platí za nejpilnější střelce s průměrem téměř 39 střel na utkání. V individuálních statistikách poté vládne s osmnácti body Adam Boltvan, jemuž patří dělené první místo v bodování celé soutěže.

Dorost se po ztrátě zkusí znovu nakopnout

Svěřenci Jiřího Janouška mladšího měli minulý týden poněkud volnější, když měli na programu jen páteční duel se Zlínem. Lvům se nepovedl start, byť na rychlou branku soupeře stačili reagovat, tak po první části bylo skóre 1:3. Posléze ještě Berani přidali jednu branku a až poté se Mountfield druhým gólem Hlaváčka a Studnického dostal zpět do hry, obrat ale nedotáhl, naopak ještě inkasoval do prázdné branky – 3:5.

Dobrou zprávou pro dorost je, že se dalšího zápasu dočká nejdříve ze všech kategorií, když už ve čtvrtek vyzve v ČPP Aréně Tábor. Ten letos jako nováček patří k příjemným překvapením soutěže, když se s patnácti body drží v klidném středu tabulky. Na úvod Jihočeši šokovali Třinec, následně ještě dokázali o bod obrat třeba Vítkovice nebo Pardubice. Minulý týden je čekal domácí dvojzápas s Oceláři, kdy nejprve padli 2:4, ze druhého mače už poté získali alespoň bod za prohru v nájezdech. Produktivitu táhne Ondřej Slívko, který zatím nastřádal za 11 duelů bilanci 6+8.

Druhým soupeřem poté bude v sobotu Jihlava, které se zatím v ostré sezoně příliš nedaří, o čemž může svědčit i první vzájemný zápas, kdy Hradečtí zvítězili 5:1. Dukla zatím v deseti zápasů dokázala získat pouhé tři výhry, z toho dvě nad nemohoucí Porubou. První mač skončil 7:0, druhý 4:1, ten byl také minulý týden tím posledním. Jinak už dokázali porazit jen Přerov, což je s výjimkou prohraného prodloužení s Táborem vše z bodového výčtu. O ne zrovna nejlepší formě svědčí i pouze jedenáctiprocentní využití přesilovek. Světlou výjimkou je Matyáš Lédl, který je s osmnácti body v první desítce bodování.

Devítku čeká těžká práce

Svěřenci Luboše Dvořáka budou jedinou kategorií, která odehraje pouze jedno utkání a bude si moct alespoň částečně odpočinout z minulého týdne, kdy postupně vyzvala obě pražská S. V duelu se Slavií gól nepadl a v nájezdech získali druhý bod sešívaní. V neděli se Lvíčatům na Spartě vůbec nevedlo. Rudí měli mač celou dobu pevně v rukou a byla z toho jasná porážka Hradce 1:7. Tu mohou nejmladší akademici odčinit v Jihlavě. Ta začala sezonu skvěle a bylo dlouho stoprocentní, ale v posledních třech utkáních padla. Vrátí jí Lvíčata úvodní porážku 1:5?

Program akademie pro nadcházející dny


DOROST: 12. kolo, čt 17.10.2024
Mountfield HK Mountfield HK - HC Tábor Tábor
18:00
JUNIOŘI: 14. kolo, pá 18.10.2024
Mountfield HK Mountfield HK - HC Dukla Jihlava Jihlava
15:00
JUNIOŘI: 15. kolo, so 19.10.2024
Mountfield HK Mountfield HK - HC Kometa Brno Brno
12:15
9. TŘÍDA: 10. kolo, so 19.10.2024
HC Dukla Jihlava Jihlava - Mountfield HK Mountfield HK
13:30
DOROST: 13. kolo, so 19.10.2024
Mountfield HK Mountfield HK - HC Dukla Jihlava Jihlava
16:00