Aktuální zprávy z klubu
so 10.8.2024 | Tomáš Rotter

Příprava za rohem! Hradec poměří síly i s extraligovými konkurenty

Už příští týden v úterý se pod Bílou věží bude hrát zase dospělý hokej Mountfieldu HK. Nejprve poměří Lvi své síly s Féhervárem. Ale Hradec již ve svém druhém přátelském utkání vyzve v Poděbradech semifinalistu loňské sezony pražskou Spartu, dvě utkání pak Lvi sehrají s Mladou Boleslaví. Letos tak oproti loňsku dojde na souboje s extraligovými kolegy.

Sparta tradičně útočí na nejvyšší příčky

Sparta patří k nejtradičnějším hokejovým týmům nejvyšší české soutěže, ve které působí nepřetržitě od roku 1951. Za tu dobu získal rudý klub z Prahy osmkrát titul mistra republiky, nebo dvě první místa na Spenglerově poháru z let 1962 a 1963. V loňském ročníku však zažila Sparta hořké vyřazení v sedmém semifinálovém duelu, když se třineckým Ocelářům podařila otočit série z 0:3 na 4:3.

Koncem dubna oznámila Sparta hned devět odchodů, následně se na nějaký čas rozloučila i s mladíčkem Petrem Hauserem, který zamíří do Plzně. Tým naopak posílili Mikka Salomaki, Valtteri Kemiläinen nebo Tomáš Hyka. Sparta se mimo jiné zúčastnila i dvou ze čtyř ročníků Mountfield Cupu, v roce 2017 obsadila druhou pozici za Hradcem Králové, o rok později celý turnaj ovládla. Letos se týmy utkají v polovině srpna na neutrálním hřišti v Poděbradech.

Bruslaři prošli výraznou proměnou v kádru

Mladá Boleslav narozdíl od Sparty zatím mistrovský titul nikdy neslavila, pyšnit se však může řadou slavných odchovanců, kterými jsou například Jiří Hrdina, nebo Radim Vrbata, s hokejem zde také začínala letošní posila Sparty – Tomáš Hyka. Loňský extraligový ročník se Bruslařům ne příliš povedl, s 54 body skončili na předposledním třináctém místě, které po základní části znamenalo konec sezony.

Středočeský klub doposud oznámil dvanáct odchodů, mezi nimiž byla i staronová akvizice hradeckého Mountfieldu – brankář Filip Novotný. Logicky tak přišlo velké posílení týmu, a to zejména v útočných řadách, které vyztuží Dominik Lakatoš, Steve Moses, Aleksi Rekonen, nebo duo s hradeckou stopou z minulosti – Jan Buchtele a Zdeňek Doležal. Mladoboleslavští mají na programu přátelská utkání výhradně s extraligovými týmy, jedinou výjimkou bude hned to první, které odehrají proti Litoměřicím. Následně čeká Boleslav trojice dvojutkání s Plzní, Kladnem a Hradcem Králové.