Preview k zápasu
včera | Natálie Poláčková

Příprava? Do finiše! Hradec vyzve na domácím ledě Ingolstadt

Na hokejisty hradeckého Mountfieldu čekala po turnaji v Německu nucená přestávka. Ve čtvrtek 5. září měli odehrát přípravný zápas na ledě Mladé Boleslavi, ale ten se vzhledem k marodce u Lvů nekonal. Pro domácí hokejisty bude zápas s Ingolstadtem pravděpodobně poslední zkouškou před startem extraligy. Východočeši se zajisté budou muset hodně snažit, protože německý celek v přípravě na sezonu ani jednou neprohrál. Duel na domácím ledě začíná v pondělních 17:00.

„Čekám zajímavý zápas a doufám, že pro nás vítězný.“

#19 Tomáš Pavelka (před zápasem s Ingolstadtem)

Po turnaji v německém Straubingu měl na hráče Mountfieldu čekat zápas v Mladé Boleslavi, ten se však neodehrál kvůli marodce hradeckého celku. Kvůli marodce byl dokonce zrušen páteční trénink, jak říká Tomáš Pavelka. „Ve čtvrtek ráno se nás sešlo trochu méně, z důvodu zranění a nějakých nemocí v kabině. Bylo nás asi osm nebo devět nemocných a zraněných, takže se rozhodlo, že raději se zruší čtvrteční zápas a páteční trénink, takže jsme přišli o jeden zápas a o jeden trénink. Jinak program byl takhle předem daný, že se se sejdeme v neděli a budeme mít jeden trénink před zápasem,“ sděluje obránce s číslem 19.

Pro Lvy to znamenalo i tak vytržení z naplánovaného programu, což by mohlo mít přece jenom vliv. At už menší nebo větší. „Možná nám to bude chybět, možná ne, možná bylo potřeba se dát zdravotně do kupy. Já věřím, že pořád je ještě dost času pořádně potrénovat a být ready na základní část, která za chvíli vypukne,“ promlouvá o svých pocitech týkajících se připravenosti na sezonu Tomáš Pavelka. Ingolstadt byl rovněž jedním z účastníků turnaje ve Straubingu, kde se představili i hradečtí hokejisté. „Myslím, že jsme viděli kousek zápasu, který se hrál poslední den chvilku před námi. Myslím, že to bude kvalitní zápas, přeci jenom německé týmy, které byly na turnaji, byly skvělé. Byly to náročné zápasy, teď to může být trochu jiné. Uvidíme, v jaké přijedou kondici, jak na tom budeme my. Čekám určitě zajímavý zápas a doufám, že pro nás vítězný,“ komentuje bek s 390 straty v extralize.

Ingolstadt patří k týmům, které hrají nejvyšší německou ligu DEL, podobně jako další týmy, které se představily na německém turnaji. Mohly by tak být zápasy podobné? „Byly to vyrovnané zápasy, německá liga je hodně kvalitní. Je to trochu jiný hokej, přeci jenom mají tam většinou širší kluziště, hodně kanadských a šikovných hráčů. Myslím, že to bude hodně podobné turnaji ve Straubingu,“ prozrazuje svůj pohled rodák z Ostravy. Nová sezona s sebou přinesla, jako každý rok, nové dresy. Ty byly představeny ve třech variantách, černé, červené a bílé. „Moc se libí, hlavně ty černé. Moc se to povedlo – bílé logo a celkově ten dres jsou moc hezké. Všechny tři jsou pěkně, nejvíce se mi líbí asi černý, pak červený a nakonec bílý,“ ukončuje s úsměvem jednatřicetiletý obránce.

KennyAgostino
Třicetidvouletý útočník narozený v USA si již v průběhu svého posledního ročníku na univerzitě zahrál v NHL za Calgary Flames. To mu pomalu otevřelo dveře do nejvyšší hokejové ligy světa. Zde postupně vystřídal týmy St. Louis, Boston, Montreal, New Jersey a Toronto. Celkově si připsal 86 startů a 30 bodů. Po dvou sezonách v KHL se přesunul do Německa.

Samé výhry a dva ovládnuté turnaje

Ingolstadtu se v přípravě znamenitě daří. Z pěti odehraných zápasů se mu podařilo vyhrát nad všemi soupeři. Tuto sérii zahájili hokejisté německého týmu proti mužstvu z Drážďan, když na domácím ledě zvítězili 4:2. Následoval turnaj Vinschgau Cup v Jižním Tyrolsku. Zde nastoupili proti celku Iserhlohnu, nad nímž jasně vyhráli 6:2. V rámci téhož turnaje se Ingolstadt utkal se švýcarským klubem EHC Olten, jenž utrpěl prohru 1:5 a Ingolstadtu se tak povedlo získat prvenství v turnaji. Podobně se jim vedlo i na turnaji v německém Straubingu, kterého se rovněž zúčastnili hradečtí hokejisté. Nejprve se postavili proti domácímu celku, který porazili 3:1. Právě to jim pomohlo k účasti ve finále, kde nastoupili proti Norimberku. O vítězi v zápase musely rozhodnout až samostatné nájezdy, kde se více vedlo právě Ingolstadtu.

V loňské sezoně se povedlo hostujícímu celku dostat do play off, kde je ale v semifinále zastavil Berlín. Nejlepší útočník sezony Daniel Pietta, který v loňském roce získal 37 kanadských bodů, v celků zůstává. Po sezoně odešla Ingolstadtu skoro celá obrana, největší posilou v ní by mohl být Kanaďan Alex Breton, jenž odehrál minulou sezonu v Košicích. Zde si i jako obránce připsal 40 bodů. Dalším hodnotným článkem v obraně bude zajisté Sam Ruopp, jakožto člen národního týmu Velké Británie. V útoku proběhlo změn méně než v obraně, jednou z nich je zkušený Američan Kenny Agostino, jenž vyměnil dres Düsseldorferu za ten Ingolstadtu.

Sestava Mountfieldu HK z posledního utkání

Praktické informace pro fanoušky

  • Vstup na utkání: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají obvyklých 90 minut před úvodním buly. Vstup na zimní stadion bude pro fanoušky umožněn pouze skrze hlavní vchod.
  • Parkování a dopravní informace: Řidiči budou při sledování přechodné úpravy a značené objízdné trasy v místě rekonstrukce křižovatky Mileta dovedeni přes okružní křižovatku Brněnská k ČPP Aréně. Parkovací kapacity jsou v blízkosti zimního stadionu omezené, Mountfield HK ve spolupráci s městskou policii doporučuje parkování u Flošny. Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Klub doporučuje využít cestou na utkání městskou hromadnou dopravu, případně lze dorazit také na kole, u ČPP Arény jsou k dispozici stojany na kola.
  • Stavební práce v ČPP Aréně: V ČPP Aréně dochází přes letní měsíce k rekonstrukci hlavních toalet pod sektorem G, které nebude možné využít během přípravných utkání. Mountfield HK se rovněž omlouvá za zvýšenou prašnost v ČPP Aréně právě z důvodu stavebních prací.