Rozhovory
dnes | Natálie Poláčková

Ondřej Zámečník před startem ELJ: Více rozebíráme detaily

Ani letos neminula juniorský celek velmi náročná letní příprava na novou sezonu, kterou svěřenci dua Martin Vágner & Jan Zachrla zahájí zápasem v Pardubicích. Během léta prošli hráči několika fázemi, které vedly ke zlepšení nejen jejich kondice, ale také k větší sehranosti v týmu a vyladění všech potřebných detailů. V přípravných zápasech dokázali junioři ovládnout celkem pět utkaní z devíti a právě průběh letní přípravy hodnotí útočník Ondřej Zámečník, jenž nakoukl během léta i do áčka.

Také letos čekala na všechny celky hradecké organizace, včetně toho juniorského, letní příprava na nadcházející sezonu plná náročné dřiny. „První fáze letní přípravy nám začínala koncem dubna a končila soustředěním na konci června. Během dvou měsíců jsme se zaměřili na nabrání potřebné kondice v podobě kondičních běhů a fyzické síly, na které jsme pracovali v posilovně. Po této fázi jsme měli tři týdny volno a čtvrtý týden v červenci jsme již naskočili na led,“ popisuje průběh přípravy Ondřej Zámečník.

Na závěr letní suché přípravy si juniorka odskočila na soustředění, kde kromě fyzické přípravy také trochu stmelila partu. A to přijde vždycky vhod. V takových chvílích totiž dojde i na výrazně zábavnější aktivity. „Myslím si, že ze suché přípravy jsme si s klukama nejvíce užili soustředění v Deštné v Orlických horách, kde jsme si kromě oblíbeného fotbalu zkusili i lanový park a mnoho dalších aktivit. Myslím si, že to bylo pěkné zakončení první fáze přípravy,“ říká mladý útočník také své pocity z průběhu soustředění.

Ačkoliv se asi všichni hokejisté shodnou, že zrovna příprava není ta největší zábava, tak juniorský útočník má o její důležitosti jasno. „Suchá příprava není asi úplně oblíbená část sezony každého hokejisty, ale je potřeba, aby byla těžká. Hlavní je, že jsme ji všichni odmakali a teď už se můžeme soustředit na samotnou sezonu.“ Jako každý rok, i letos přibylo do juniorské kategorie několik hráčů z dorostu. Jak si podle Zámečníka sedli mladší kluci s týmem? „Myslím si, že to kluci zvládali a také skvěle zapadli do kolektivu, takže za mě super,“ věří.

„Jsem vděčný za tu zkušenost, co mi trenéři dali. Teď se musím soustředit hlavně na práci v juniorce a makat.“

Ondřej Zámečník (o šanci v áčku)

Junioři odehráli během přípravy devět zápasů, přičemž se jim povedlo pětkrát zvítězit. Avšak na brněnskou Kometu se jim podařilo vyzrát pouze v rámci pardubického turnaje. Následně nad Jihomoravany ani na domácím, ani na venkovním ledě vyhrát nedokázali. Jinak se ale v přípravě soustředili stejně více na svůj výkon, než na ten soupeřův. „Nemyslím si, že bychom se na každý zápas připravovali nějak speciálně. Vždy jsme chtěli hrát rychlý, účelný hokej, vyhrávat souboje a mít dobrý forček s bekčekem. Nejtěžší ze soupeřů, kteří nás v přípravě prověřili, si myslím že bylo asi Brno, se kterým jsme dvakrát prohráli, takže jim máme co vracet,“ prozrazuje mladý hokejista o soupeřích v průběhu přípravy.

Do nové sezony vstoupili junioři s novým článkem trenérského týmu, tandem s Martinem Vágnerem vytvořil zkušený trenér s bohatými zkušenostmi z Komety, zahraničí a reprezentace – Jan Zachrla. A je to znát. „Oproti minulé sezoně více rozebíráme na meetincích systém hry a jednotlivé detaily. Zaměřujeme se hodně na hru u sebe, defenzivní boxy a další situace ze hry,“ říká o změnách v pohledu na zápasy. V únoru dostal Ondřej Zámečník šanci zahrát si za A-tým. Nastoupil proti pražské Spartě, Hradec sice prohrál 1:4, ale mladého forvarda to mrzet nemuselo, protože si odbyl velký debut před zaplněnou O2 arenou. „Jsem vděčný za tu zkušenost, co mi trenéři dali. Teď se musím soustředit hlavně na práci v juniorce a makat,“ prozradil své pocity týkající se hry za A-tým, za který naskočil jednou také v letošní přípravě – shodou okolností opět proti Spartě.

1. zápas v A-týmu pro Ášu ✊ 2. zápas v A-týmu pro Zámka ✊

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Čtvrtek 15. srpna 2024