Preview k zápasu
po 23.9.2024 | Tomáš Rotter

Extraligový kolotoč pokračuje, Lvi razí do Karlových Varů

Výsledkový start do nové extraligové sezony zatím neprobíhá podle představ hradeckých hokejistů, po porážce v Litvínově přišlo domácí dvojutkání s Brnem a Libercem, z kterého si svěřenci Tomáše Martince připsali do tabulky bod – za prohru v nedělních nájezdech. Díky rychlému sledu prvních extraligových kol je však možnost nápravy hned v úterý, kdy Královéhradečtí zavítají do Karlových Varů. Utkání na ledě KV Areny startuje v 17:30.

„Musíme si vzít pozitiva, a věřím, že další zápas už zvládneme vítězně.“

#31 Stanislav Škorvánek (o duelu ve Varech)

První duel v extralize proti Liberci odchytal slovenský reprezentant Stanislav Škorvánek, moc práce ale neměl, o ofenzivu se starali zejména Východočeši, kteří soupeře dvojnásobně přestříleli, přesto brali jen bod. „Pro mě to nebyl lehký zápas, jelikož se většinu hry hrálo v jejich pásmu, měl jsem tam však pár dobrých zákroků, s čímž jsem spokojený,” hlásí osmadvacetiletý brankář. Ten ocenil také výkon svého protějšku – Petra Kváči. „Kolega na druhé straně odchytal skvělý zápas, ale i tak si myslím, že jsme byli lepším tymem a měli vyhrát,” přiznává rodák ze Žiliny.

Zápas s Libercem dospěl přes prodloužení a několik dalších velkých hradeckých příležitostí nakonec do samostatných nájezdů, ve kterých se představilo hned devět střelců, padl ale jediný gól. A to z hole libereckého šikuly. „Podle pohybu jsem nejprve myslel ze bude střílet, nakonec však udělal velmi dobrý blafák,” chválí Stanislav Škorvánek proměněný nájezd Oscara Flynna – známého extraligového nájezdníka a člena širšího kádru národního týmu.

Ve své premiéře v nejvyšší tuzemské soutěži se tak musel Stanislav Škorvánek spokojit pouze s bodem. „Jeden je málo, chtěli jsme tři. Bohužel jsme ale nedali góly v základní hrací době,” má jasno k zápasu nejlepší brankář slovenské extraligy v sezoně 2022/23. Další utkání čeká Lvy již v úterý v Karlových Varech, kde zabojují o další důležité body do tabulky. „Musíme si vzít pozitiva, a věřím, že další zápas už zvládneme vítězně,” hlásí předsezonní posila hradeckého Mountfieldu.

OndřejBeránek
Osmadvacetiletý havlíčkobrodský rodák je pracovitý forvard, který získal zlatou medaili mistrů světa. Zajímavostí je, že celou svoji dosavadní kariéru strávil právě v Karlových Varech.

Přestupová rošáda v Karlových Varech

Podkrušnohorští hokejisté sehráli celkem devět přípravných duelů, v nichž si připsali čtyři výhry za plný počet bodů. Zpestřením byl zápas proti Cornellu - americkému univerzitnímu týmu, nad kterým Energie zvítězila 3:0. Vstup do extraligové sezony nebyl pro Karlovy Vary ideální, po porážkách s Českými Budějovicemi a Mladou Boleslaví však v neděli slavili proti silné Spartě tři body.

Letní přestupové období pořádně otřáslo kabinou Karlových Varů, řešil se odchod hned dvanácti hráčů. Zmizelo zkušené duo Tomáš Rachůnek & Tomáš Bartejs, Matěj Stříteský i Jan Hladonik nebo posily ze severu – Ikka Kangasniemi, Lukas Zettenberg. Posílení hráčského kádru proběhlo rovněž ve velké míře. Karlovy Vary se rozhodly vsadit na cizince, a tak přivedly obranné duo z Lotyšska Janis JaksRoberts Mamčics, nebo finské duo Arrtu IlomäkiTarmo Reunanen nebo Nora Eirika Salstena. Dorazili ale také mladíci – Ľubomír Kupčo a Robin Sapoušek nebo také David Moravec. Největší změna nastala ale na pozici trenérů, kterým se stal Pavel Patera. A jako kolegu zvolil Davida Moravce. Takže Karlovarské trochu trápí shoda jmen v kádru.

Sestavy z minulého utkání

Frodl – Reunanen, Mikyska, Moravec, Jaks, Mamčics, Šalda – Gríger, Salsten, Beránek – Jiskra, Černoch, Procházka – Čihař, Ilomäki, Koffer – Redlich, Šír, Sapoušek.

Praktické informace pro fanoušky

  • Vstupenky: Pro fanoušky hostů je v Karlových Varech vyhrazen sektor 113. Vstupenky na utkání jsou v prodeji on-line v prodejní aplikaci karlovarského klubu.
  • Parkování v Karlových Varech : Pro bezpečné parkování v Karlových Varech lze zvolit zpoplatněné parkování za 60 korun, a to v areálu Karlovarské burzy (500 metrů od KV Areny), nebo v areálu Dolního nádraží za 50 korun (1000 metrů od KV Areny).
  • Sledování zápasu v Hradci: Pokud se nechystáte do Karlových Varů, sledovat duel 4. kola Tipsport extraligy budete moci na plátně v Parku Na Větvi, kde bude připraven přímý přenos.