Aktuální zprávy z klubu
st 19.6.2024 | Tomáš Prodělal

Náročný Gladiator Race. Klání na Stříbrňáku ovládli bratři Šťastní

Podruhé za sebou si během června hradečtí hokejisté vyzkoušeli repertoár svých schopností a procvičili fyzickou kondici. Navíc se ještě po několika měsících znovu potkali s fanoušky, a to velmi specifickým způsobem. Ve společných šesti týmech se totiž snažili pokořit nástrahy v Gladiator Race Aréně na Stříbrném rybníku. Akce mnohé překvapila svou náročností, i tak šlo však o povedené odpoledne.

Tropické čtvrteční odpoledne se u Stříbrňáku neslo ve znamení druhého ročníku Gladiator Race, kde šest čtyřčlenných týmů složených ze dvou hokejistů a dvou vylosovaných fanoušků změřilo své síly. Organizátory postavená trať vystrčila růžky a všechny soutěžící pořádně potrápila. „Popravdě jsem nečekal, že to bude takhle těžké, ale myslím, že to bylo v rámci možností zvládnutelné a moc jsme si to užili,“ hodnotí akci Martin Štohanzl, pro kterého to byla premiéra na tomto extrémním závodu. A-tým je momentálně plně ponořen do letní přípravy. Bylo tvrdé klání srovnatelné třeba se schody na Milíř? „Musím přiznat, že letos jsme ještě na Milíři nebyli. Změnili jsme repertoár a vybíhali jsme Kunětickou horu. Gladiator se ovšem tomu výběhu v klidu vyrovnal,“ srovnává rodák z Jaroměře prověrky fyzických sil.

Jemu samotnému do týmu los určil Jakuba Poura spolu se dvěma zástupkyněmi něžného pohlaví. „Myslím, že tým jsem měl výborný. Kuba Pour ho vybral velmi dobře. Jsme rádi, že jsme si mohli zasoutěžit i s jeho sestrou, která nám na překážkách docela pomohla, protože sama tento závod běhala, což pro nás byly cenné zkušenosti,“ naráží defenzivní specialista na to, že nové tváři v hradeckém dresu se do týmu podařilo propašovat jeho vlastního sourozence. Podobný kousek se povedl také Davidu Šťastnému, který svou skupinku rozšířil o bratra Michala.

Ještě před samotným startem dostali soutěžící výklad pravidel spolu s možností projít si překážky a začít si v hlavě skládat strategie na jejich překonání. „Zvolili jsme taktiku, že já a Kuba jsme pomáhali holkám, paradoxně oni potom možná pomáhali více nám. Udělali jsme si dvojice a ty jsme se snažili nějakým způsobem držet, abychom to prošli co nejrychleji,“ poodhaloval po proběhnutí cílem útočník s magnetem na podivné góly, který zároveň neskrýval značné vyčerpání. „Popravdě jsem nečekal, že to bude tak náročné, hlavně dechově a kondičně, ale zvládli jsme to. Fanouškům, kteří si to přišli vyzkoušet patří velký obdiv, protože to opravdu nebylo jednoduché,“ smeká před losovanými zájemci Martin Štohanzl.

Tu nejnáročnější část celého závodu tvořila pestrá škála překážek od různých konstrukcí pro ručkování, přes různé aktivity s pneumatikami, až po brodění se vodou. Která z nich byla nejnáročnější? „Několik z nich bylo na podobné úrovni. Mně osobně dělalo problém ručkování, kde může člověk nějakou dobu používat pouze ruce a potom několika klukům dělaly problém přeběhy vody,“ naráží pracovitý centr na pontonový most, z něhož několik hráčů spadlo, a tak si muselo navrch dát ještě dvacet metrů kraulem. „Snažil jsem se drobit kroky, běžet co nejvíce po prostředku a nedostávat se do okrajových částí. Naštěstí jsem se nevykoupal,“ prozrazuje s úsměvem svou taktiku centr, jenž se svým týmem útočil na čelní příčky.

Tu úplně nejvyšší nakonec po skvělém výkonu obsadili bratři Šťastní, kteří, i přes Davidovu neplánovanou koupel, nadělili druhému družstvu více než minutu. O zbylém uspořádání stupňů vítězů rozhodovaly centimetry, ty nakonec hrály ve prospěch týmu Martina Bučka, který se do cíle dostal o dvě sekundy před skupinou, jejíž součástí byl i Martin Štohanzl. „Byli jsme třetí o dvě vteřiny, takže si nejsem úplně jistý, jestli nám stopky zastavili včas, ale samozřejmě všichni pro to udělali maximum, takže i třetí místo bereme,“ hlásí „Klokan“ s nadsázkou. Koneckonců na organizátory se po konci valily mnohé připomínky na podobu pořadí. Nejaktivnější byl v tomto směru Aleš Jergl, ale ani on se svými úsměvnými protesty neuspěl, a tak povedené odpoledne na Stříbrňáku zakončil vítězně tým ve složení David Šťastný, Martin Pláněk, Michal Šťastný a Josef Dvořák.


Mountfield HK děkuje svým partnerům za podporu při akci Gladiator Race, zejména pak společnosti BigShock! a restauraci Pivovarské domy za občerstvení a energii pro všechny závodníky.

Fotogalerie